Nyomtass te is!

2017 augusztusa óta jelenik meg a Nyomtass te is! hetilap az eDemokrácia Műhely Egyesület kiadásában, amelynek segítségével megkíséreljük ellensúlyozni a kormány médiafölényét. A kelet-európai szamizdathagyományokat felélesztve egy félbehajtott A/4-es papírlapra szerkesztünk hetente egy újságot, amely az adott időszak legfontosabb, a kormánymédiából kimaradó híreit foglalja össze, egyszerű, közérthető nyelven. A kis újságot bárki letöltheti a www.nyomtassteis.hu portálról, tetszőleges mennyiségben sokszorosíthatja és terjesztheti. A Nyomtass te is! mozgalom a vidéki médiahelyzet feltérképezése, kapcsolatépítés és a Nyomtass te is! megismertetése érdekében több konferenciát is szerveztünk Budapesten és vidéken. Több mint kétszáz lapszámunk megtalálható a www.nyomtassteis.hu oldalon.

2017 augusztusa óta jelenik meg a Nyomtass te is! hetilap az eDemokrácia Műhely Egyesület kiadásában, amelynek segítségével megkíséreltük ellensúlyozni a kormány médiafölényét. A kelet-európai szamizdat hagyományokat felélesztve egy félbehajtott A/4-es papírlapra szerkesztünk hetente egy újságot, amely az adott időszak legfontosabb híreit foglalja össze, egyszerű, közérthető nyelven. A kis újságot bárki letöltheti a szervezet által létrehozott honlapról – www.nyomtassteis.hu – és tetszőleges mennyiségben sokszorosíthatja és terjesztheti. A Nyomtass te is! mozgalom a vidéki médiahelyzet feltérképezése, kapcsolatépítés és a Nyomtass te is! megismertetése érdekében több konferenciát is szerveztünk Budapesten és vidéken.

Fogadj örökbe egy falut! címmel tett közzé felhívást a Nyomtass te is! mozgalom abból az alkalomból, hogy már a századik lapszám is elkészült a szamizdat hetilapból. Az újság szeretné ösztönözni, hogy a legkisebb falvakban is rendszeresen terjesszék a független újságot. Egy másik akció is elindult, amellyel nyomtatót lehet nyerni.

2017. november 14., 19:00–20:30 között beszélgetést szervezünk a Kelet Kávézó és Galériában (Bartók Béla út 29, Budapest, 1114) a Nyomtassteis! projektről, a továbbfejlődési lehetőségekről, és a független magyar újságírás helyzetéről. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Nyomtass te is címmel a régi szamizdatot idéző kezdeményezést indított útjára az eDemokrácia Műhely Egyesület. Minden héten összeállítunk egy kis négyoldalas hírválogatást, amely olyan tényeket, információkat sorakoztat fel, amelyek nem jutnak el azokhoz a milliókhoz, akik csak a kormánypropaganda alapján tájékozódnak. Az A/4-es kis újságot bárki kinyomtathatja, terjesztheti, de már azzal is tett valamit, ha csak a szomszéd postaládájába bedobja.