Sajtótájékoztatón debütál az Üvegfalu-portál


Miközben az önkormányzatok túlnyomó része vonakodva, vagy egyáltalán nem tesz eleget közzétételi kötelezettségeinek, van egy település - Pázmánd -, amely nemcsak a jogszabályi előírásokat akarja 100 százalékig betartani, hanem az előírtnál jóval több adatot hoz nyilvánosságra. E törekvéséhez a most elkészült Üvegfalu-portál ad keretet. A portált és az Üvegfalu-projektet 2015. november 13-a pénteken országos sajtótájékoztatón mutatjuk be a MÜSZI-ben. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 

A hazai korrupció felszámolására a legkisebb települések mutathatnak példát a nagypolitikának.
A Fejér megyei Pázmánd község elhatározta, hogy tökéletesen átláthatóvá teszi működését és gazdálkodását.
 

Az eDemokrácia Műhely Egyesület segítségével olyan új portál készült a településen, amely lehetővé teszi a közérdekű adatok teljes körű megjelenítését.


Bár a törvények előírják ezt minden önkormányzat számára, szinte nincs olyan település, amely teljesítené e jogszabályi kötelezettségét.


Pázmánd község és az eDemokrácia Műhely Egyesület ezen a sajtótájékoztatón intéz felhívást a magyar önkormányzatokhoz, hogy csatlakozzanak a közérdekű adatok közzétételére vonatkozó törvényi előírásokat száz százalékig betartók klubjához.
 

Az Üvegfalu néven futó projektet a Norvég Civil Alap támogatja.
 

Időpont: 2015. november 13., péntek, 11 óra


Helyszín: MÜSZI, 1085 Budapest Blaha Lujza tér 1. (Corvin áruház III. emelet, Bejárat a Somogyi Béla utca felől, nagy zöld ajtó MÜSZI logóval) MINDEN ÉRDEKLŐDŐT SZERETTEL VÁRUNK!