Nyomtassteis független sajtót! - beszélgetés a Kelet Kávézóban


2017. november 14., 19:00–20:30 között beszélgetést szervezünk a Kelet Kávézó és Galériában (Bartók Béla út 29, Budapest, 1114) a Nyomtassteis! projektről, a továbbfejlődési lehetőségekről, és a független magyar újságírás helyzetéről. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Facebook event

Egy évvel ezelőtt szüntették meg egyik napról a másikra a Népszabadságot. Idén ősszel született egy magát „XXI. századi szamizdatként” aposztrofáló kezdeményezés, a Nyomtassteis, amelynek célja a független sajtótermékek cikkeinek rövidítése és eljuttatása minél szélesebb körökhöz. Hogy jutott el Magyarország oda, hogy egyfajta „szamizdatra” is szükség van a széles körű tájékozódáshoz? Mi történik a független újságírással? 

Vendégek: László János (az eDemokrácia Műhely Egyesület elnöke, a Nyomtassteis ötletgazdája)
Révész Sándor (újságíró, a volt Népszabadság munkatársa)
Moderál: Csepelyi Adrienn (újságíró, a Népszava jelenlegi, a volt Népszabadság korábbi munkatársa)

„A Nyomtassteis kezdeményezés célja a kormányzati médiafölény megtörése. Egyfajta XXI. századi szamizdatot kínál, amely a mindenütt jelenlévő technológiákra alapozva, olcsón, könnyen és gyorsan juttatná el akár milliókhoz is a még független újságok és hírportálok által előállított írások rövidített, szerkesztett változatát. Az A/4-es lap két oldalára tördelt aktuális lapszámot bárki kinyomtathatja, lefénymásolhatja, és tovább terjesztheti. Kiváló eszköz azoknak a magánembereknek, akik úgy érzik, hogy ha változást akarnak, akkor tenni is kell valamit.”