Keressük a legjobb hazai IT-alkalmazásokat, projekteket - Itt az ITAPA V4 2017 Díj!


ITAPA együttműködve a V4-es országokban lévő partenereivel (EPMA - European projects and management agency, Silesian ICT Cluster, eDemokrácia Műhely Egyesület) meghirdeti a V4 ITAPA Award-ot, egy díjat a legjobb “okos városi” és polgároknak, vállalkozásoknak nyújtott IT szolgáltatások számára (a V4-es országokból: Cseh Köztársaság, Lengyelország, Szlovákia és Magyarország).

Keressük a legjobb, leginspiratívabb Smart City és az állampolgárokra vagy vállalkozásokra fókuszáló szolgáltatásokat! A v4-es régióból származó projektek versenyében a hazai jelöltek számára publicitást biztosítunk és a legjobbat díjjal jutalmazzuk. Célunk, hogy ezzel a regionális tudásmegosztást és együttműködést is katalizáljuk.


A V4 ITAPA díjra olyan hazai IT projekteket keresünk, amelyek elősegítik a jó kormányzást, a közszolgáltatások hatékonyabb ellátását és tágabb értelemben az életminőség javítását célozzák.


Milyen projekteket keresünk?

A V4 ITAPA díjra olyan hazai IT projekteket keresünk, amelyek elősegítik a jó kormányzást, a közszolgáltatások hatékonyabb ellátását és tágabb értelemben az életminőség javítását célozzák.

  • Olyan projektek, amelyek eletronikus szolgáltatások révén biztosítják vállalkozásoknak és állampolgároknak a közintézmények jobb átláthatóságát, erősítik a válaszkészségüket, vagy hatékonyságukat.
  • Olyan projektek, amelyek az egészségügyi szolgáltatások terén működnek – például jobb és gyorsabb diagnosztika, job terápia, vagy hatékony megelőző programok, hatékony egészségügyi szolgáltatások általános értelemben.
  • Olyan projektek, amelyek az oktatási rendszer modernizálására fókuszálnak, vonzóbbá és az a diákok egyéni igényeihez jobban testreszabhatóvá teszik az oktatást.
  • Olyan innovatív projekteket, amelyek az ICT-vel nemzeti szinten foglalkoznak. Például környezetvédelem, katasztrófavédelem, vészhelyzet menedzsment, okos közleketés, smart grids stb. 
  • Olyan projektek, amelyek az önkormányzatok “okosításával”, hatékonyságuk növelésével és a társadalmi részvétel erősítésével foglalkoznak.


Csak működő és kézzelfogható projekteket keresünk – nem ötlet stádiumban, vagy még meg nem valósított projekteket. 


A zsűri és az elbírálás menete

A zsűri tagjait az ITAPA illetve partnerei jelölik. Minden országból 1 zsűritag kerül jelölésre. Országonként a zsűri tagok, illetve a partnerek 3 projektet jelölnek a díjra. A projekteket zsűri bírálja el. A zsűritag által jelölt/javasolt projektet, illetve a saját országából nevezett projekteket a jelölő zsűritag nem bírálhatja el. Az értékelés preferenciális szavazással történik. Minden zsűritagnak 10 pontja van, egy projektre egy zsűritagtól maximum 3 pont adható. A legtöbb pontot szerzett projekt nyeri az ITAPA V4 díját. 

A projekteket 3 fő szempont szerint értékeljük:

  • Projekt célja: a project céljának tisztasága, relevanciája a célcsoport/célcsoportok számára, a csoport/csoportok mérete.
  • Projekt hatása: a tényeket vizsgáljuk – a projektnek milyen hatása van a célcsoport/célcsoportok számára és milyen módon növeli a folyamatok és eljárások hatékonyságát. 
  • Projekt innovációs szint: itt azt vizsgáljuk, hogy a projekt mennyire innovatív, inspiráló és kreatív. 

A díj 2017 november 14-én, az ITAPA díjátadási ceremónián kerül kihírdetésre.
Ötleteket kommentben várunk!

 
A programot a Nemzetközi Visegrádi Alap támogatja.

Visegrádi Alaõ