Digitális közös piac kiépítése a V4 országai között - Hogyan kerülhetnek négy ország közbeszerzései egy helyre?


A visegrádi országok közötti egységes digitális közös piac kiépítésének célja, hogy a térség vállalkozásai fontos és rendszerezett információkhoz jussanak egymás országairól, amelyek megkönnyítik az egymás közti üzleti kapcsolatok kialakítását, elmélyítését. Az ITAPA egy olyan szoftver platform pilot alkalmazását készíti el elsőként, amelyen a négy ország közbeszerzései elérhetővé és mindenki által kereshetővé válnak. Erről rendeznek workshopot Pozsonyban 2017. november 14-én.

A november 14-ei workshop a közbeszerzési adatok közös terjesztési platformjának fejlesztésére fókuszál.


Elsősorban olyan résztvevők jelentkezését várják a szervezők, akiknek általános ismereteik vannak a közbeszerzési folyamatokról és segítenének feltérképezni hazájuk közbeszerzési információ-forrásait.


A platform a közbeszerzési tenderek és más közbeszerzési adatok strukturált és értelmezhető formában való automata publikációját valósítja meg, üzleti elemző és értesítési szolgáltatásokkal kiegészítve. Ezek az eszközök az összetett adatok publikálása révén elősegítik, hogy a kis- és középvállalkozások részt tudjanak venni a közbeszerzési tendereken, ami javítja a versenyképességüket. Mindez élénkítő hatással van a piaci versenyre, a közszféra számára pedig a szolgáltatások és termékek árának csökkenéséhez vezethet.


A DSM V4-workshopon szeretnék a szervezők az elképzelést tovább fejleszteni és szélesíteni  partnerségi hálózatukat, valamint a platformra bevont adatok körét.

 

Az eseményre a belépés díjtalan!

 

Az ITAPA 2017 Nemzetközi Kongresszus társeseménye

Hol: Hotel Crowne Plaza, Pozsony, Szlovákia

Mikor: November 14. 2017, 15:15 – 17:00

 

A projektet a Nemzetközi Visegrádi Alap támogatja.

További információ: itapa@itapa.sk vagy 0948 306 893


Visegrádi Alaõ