Nemzetközi elismerést kapott a magyar akadálymentes útvonaltervező


Első díjat nyert a magyar fejlesztésű Route4U akadálymentes útvonaltervező applikáció – egy lengyel elektronikus dokumentum megoldással holtversenyben – az ITAPA által a visegrádi országok számára kiírt “Az év digitális projektje” versenyen a legjobb társadalmi digitalizációs projekt kategóriában.

Az év digitális projektje címet először idén írták ki, az ünnepélyes díjátadóra november közepén a pozsonyi ITAPA (IT and Public Administration) konferencia gálaestjén került sor.

Az év digitális projektje egy szlovákiai interaktív térkép lett, amelyet a helyi geodéziai hivatal valósított meg, és amely minden egyes telekingatlanról részletes, interneten hozzáférhető adatokat tartalmaz, beleértve tulajdonosi és helyrajzi adatokat is.


A legjobb társadalmi digitalizációs projekt kategóriában a nemzetközi zsűri azonos pontszámot adott egy lengyel és egy magyar projektnek. Előbbit a lengyel digitális ügyek minisztériuma nyújtotta be, amely dokumentumok elektronikus küldését teszi lehetővé mobiltelefonon keresztül a közigazgatás és az állampolgárok között, ami számos ügyben kiváltja a személyes megjelenést. 


A magyar fejlesztésű Route4U járda- és gyalogátkelőhely-adatokat, valamint tömegközlekedési információkat felhasználva, személyre szabott, háztól-házig navigációt biztosít a kerekesszékkel, babakocsival, vagy bármely más guruló eszközzel közlekedők számára. A díjat Orbán Tímea és Dobai Tibor vette át a rendezvényen a Route4U részéről.

A V4-ek digitális díjának elindítását a Nemzetközi Visegrádi Alap is támogatta, és a szervezésben magyar részről az eDemokrácia Műhely Egyesület vett részt partnerként. Gratulálunk Route4U!

Bővebb információk: www.itapa.sk


Visegrádi Alaõ